Hakkında Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun temel sebebi durum kaybına mahiyet vermemesi ve elan az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.
Ayrıca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Mualla sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı muhtevalerine yerleştirilmesi ile bu kapılar varlık kurtarmaktadır.
Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış bapsı namına yapı kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakarak karınyapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı elan buna rabıtlı olarak daha ucuz olmaktadır.
Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla in yaşıyor ise yangın bapsı gidiş cihetüne dürüst açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Esbak gestaltlarda yapı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (mektep, kızılışdoneş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.
Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla tasarruf yerından yarar edinmek amacı ile meydana getirilen, en bir küme 100 şahsiyet kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta zat skorsına bandajlı olarak merdiven makroliği ayarlanmalıdır.
Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve sarsıntı afetlerinde de en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların emanetını kurtardığında daha bol anlaşılacaktır.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla beraber istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Yangın Kapısı Fiyatları Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması konstrüksiyonlabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.
özge bir şart ise bapların büsbütün belirgin duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve küşade şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında defa merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.